SOSU-assistentelev

 

Sosu Elev

SOSU-assistenter kaldes også SSA'er og det står for social- og sundhedsassistent. I jobbet møder du både unge og ældre borgere, syge, handicappede eller psykisk syge.  De har brug for sygepleje, hjælp og vejledning til at blive raske, få det bedre og kunne klare sig selv.

 

Som elev lærer du:

  • at hjælpe og vejlede borgere, der har brug for sygepleje og omsorg
  • at medvirke til rehabilitering og genoptræning
  • at rådgive borgere om mulighederne for at få en bedre hverdag

 

Sosu-elev


Uddannelsen

Undervisningen indeholder sundheds- og sygeplejefaglige fag og almene fag og finder sted på ZBC-SOSU Sjællands afdelinger. Uddannelsen varer ca. 2 år og 10 måneder afhængig af eventuel merit.

 

Optagelse og ansættelse

For at blive optaget på uddannelserne skal du have en uddannelsesaftale med kommunen.

Elevstillingerne slås op på kommunens hjemmeside, på Jobindex og på praktikstedet.dk 3-4 gange årligt.

Du kan søge om optagelse som SSA-elev, hvis du har bestået grundforløb 2, rettet mod SSA-uddannelsen. Tidligere uddannede SSH'er kan søge optagelse på SSA-uddannelsen. Der er fastsat kriterier for merit for ansøgere med SSH-baggrund. 

Hvis du ønsker at blive SSA-elev hos Sorø Kommune, skal du søge en elev-stilling her.

Kontakt uddannelseskonsulent Anne-Lise Hansen, hvis du vil vide mere, på telefon 57 87 66 13 eller på mail alh@soroe.dk.

 

Søg også uopfordret

Interesserede er velkomne til at sende en uopfordret ansøgning her. Søg uopfordret, hvis du er uddannet SSH eller i gang med grundforløb 2. Du kan være heldig at komme med på et hold, selvom fristen er overskredet, hvis der stadig er plads.

 

Løn og arbejdsvilkår

Arbejdstiden er 37 timer om ugen og foregår i Sorø Kommune, på sygehus og i psykiatrien. Mødetiden vil ofte være kl. 7.00.

Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst. Du kan finde de forskellige løntrin på FOAs hjemmeside.