Dagplejer i Dianalund

 

 

IMG 3164 Lisbeth 700

 

"Jeg siger stadig: Yes, det er mandag!"

Lisbeth Herold Jensen er egentlig uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, men hun kan ikke forestille sig noget bedre job end at være dagplejer. Hun sætter pris på den store selvbestemmelse, hun har ved at arbejde hjemme, og elsker stadigvæk mandag morgen, når børnene bliver afleveret og møder hende med smil og glæde i huset i Dianalund.

 

Hvad går arbejdet ud på?

Når børnene bliver afleveret, spørger jeg forældrene, hvordan barnet har sovet, eller om der er andet, jeg skal tage hensyn til i løbet af dagen. Jeg går meget ind for åbenhed og samarbejde, og det kræver en vis mængde empati og menneskekendskab. Engang sagde en mor, at hendes dreng ikke ville børste tænder. Fint, tænkte jeg, og købte tandbørster til hele flokken, og så børstede vi alle sammen tænder, inden de skulle sove. Efter et stykke tid havde barnet ikke længere problemer med at børste tænder derhjemme. Ellers er det jo bittesmå aktiviteter, der tæller. Der skal ikke så meget til. Det er en succes, når børnene lærer at holde en kop, sidde på potte, lyne en lynlås eller tage vanter på. Vi kan sagtens have en stille dag, hvor vi leger med Lego hele formiddagen, andre gange drøner vi rundt ude i haven og spiller fodbold, ligesom vi kan bygge sandslotte, gå i skoven eller lære at turde holde en mariehøne på fingeren.

 

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det er alt det, jeg får tilbage fra børnene. Det, de giver mig af smil, knus og glæde. Jeg bliver glad, når jeg kan se, de har lært noget nyt. Jeg elsker at være herhjemme og arbejde her! Det med at stå op mandag morgen og tænke: "Yes, det er mandag", det kan jeg stadigvæk sige. Jeg keder mig aldrig, og kan altid ringe til en kollega og spørge, om vi skal gå en tur sammen. Det er altid på børnenes præmisser, og der er altid et pædagogisk sigte med det, vi gør. En gang om ugen tager vi i legestue og laver aktiviteter sammen med de andre dagplejere og børn i området. Der er så mange muligheder!

Jeg ser mit arbejde som grundstenen i vores fremtid - jeg er med til at præge min egen fremtid ved at uddanne gode og kompetente børn, ved at se dem, hvor de er og ved at få dem godt videre.

 

Hvad giver det at være dagplejer i Sorø Kommune?

Med legestuen har vi en slags arbejdsplads uden for hjemmet, hvor vi er tre-fire dagplejere sammen og kan lære hinandens børn at kende. Så kender "mine" børn også de andre dagplejere, når de skal derover, hvis jeg er syg eller har ferie. Jeg kan godt lide at have fingeren på pulsen og vide, hvad der sker uden for min egen lille verden. Så jeg er medlem af MED-udvalget, og synes det er en spændende udfordring at have medbestemmelse og kunne præge vores område og samarbejde på tværs. Som en del af kommunen kan man også komme med i projekter, som fx et stort sprogprojekt, vi har taget del i. Det har været virkelig givende for os og børnene. Kommunen giver mulighed for uddannelse og sparring med både kolleger og en pædagogisk dagplejekonsulent, som vi kan spørge til råds. Vi har også et stærkt fællesskab med institutionerne, som vi samarbejder med om børnene fra 0 til 3 år. Jeg vil gerne gøre en forskel, og det er fedt at kunne sparre med andre fagpersoner, så vi har mulighed for at gøre en tidlig indsats, og gribe børn der har det svært.

Børnene er bare så søde og dygtige, og jeg savner dem, når de skal videre i børnehave!