Gruppeleder i Teknik, Miljø og Drift

Peter 700

Natur og miljøbeskyttelse - ikke kun en ingeniørverden 

Som uddannet miljøplanlægger fra RUC med speciale i økonomi, jura og naturvidenskab - den såkaldte cand.tech.soc - har Peter Dorff været ansat som gruppeleder i Sorø Kommune siden 2009. Han bedyrer med et glimt i øjet, at det ikke kun er en ingeniørverden, selv om miljøarbejde er faktuelt og naturvidenskabeligt. Der er en stor kontaktflade til mange forskellige borgere og faggrupper, og det nyder Peter Dorff som gruppeleder i en kommune, der er kendt for sin skønne natur.  

Hvorfor valgte du at arbejde i Sorø Kommune?

Jeg blev fristet af rollen som gruppeleder for dem, der arbejder med natur- og miljøbeskyttelse i Sorø Kommune. Vi er ca. 14 personer med en naturvidenskabelig baggrund som fx miljøtekniker, dyrlæge, biolog, miljøplanlægger/-tekniker eller hortonom. Men det er ikke en ren ingeniørverden - og det er samarbejdet om opgavernes løsning, jeg brænder for. Og for en grønnere livsstil, hvor vi passer på vores omgivelser.

Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg er her jo egentlig, fordi jeg er optaget af de gode løsninger for miljøet, og så ender jeg indimellem med at blive politibetjent, fordi vi håndhæver love og regler på miljøområdet. For eksempel omkring spildevandsløsninger, hvor vi godt kan blive upopulære, men hvor det egentlig handler om at passe på vores vand. Jeg synes, vi gør os stor umage med at lytte til borgerne. Jeg har et par gange oplevet, at tvister mellem to parter er blevet løst over en kop kaffe her på rådhuset. Det er dejligt, når sagerne kan løses uden at skulle i retten. Som leder er jeg ikke specialist, men vil gerne være faglig sparringspartner for medarbejderne på møder eller når sager bliver bøvlede. Så kan jeg være de friske øjne, der byder ind.

Hvad kigger du efter hos nye medarbejdere?

Faglighed betyder selvfølgelig noget sammen med erfaring. Jeg er blevet mere opmærksom på, at erfaring ikke er alt. Gå-på-mod er også godt, sammen med nysgerrighed og lysten til at lære nyt. Vores folk er både meget ansvarlige, selvkørende og fagligt dygtige. Man skal kunne agere i en verden, hvor vi sidder tæt og har mange forskellige opgaver. Det er derfor vigtigt både at kunne arbejde selvstændigt, men også at kunne være sammen med andre. Og være parat til at ændre kurs, når en akut sag pludselig rydder bordet.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har kedet mig!  Det bedste ved mit arbejde er afveksling, samarbejde, kontakt med kolleger og folk udefra. Vi er på en måde et lille samfund, og det er godt, for presset kan være stort. Det er med til at holde en i form og gør jobbet spændende. Derudover er jeg formand i Grønt Forum, som er kontakten til erhverv, jægere, landbrug og Friluftsrådet blandt andre. Her forsvarer og forklarer jeg ofte kommunens prioriteringer og øvrige hensyn.

Hvordan er din arbejdsplads?

Jeg tænker ikke, at min arbejdsplads er i Teknik, Miljø og Drift, men at jeg er på Rådhuset, hvor der bliver arbejdet med rigtig mange ting. Vi sidder ikke længere væk, end at vi kan gå ned til byrådssekretæren, som vi samarbejder tæt sammen med omkring blandt andet borgerhenvendelser. Jeg sætter stor pris på det samarbejde, vi har på tværs i den flade organisation, hvor der er en god omgangstone.